utorok 21. júna 2011

Mňamky od Dogfairy - recept úchylnejší jak z TV papriky


Keď robím dlho do noci,  alebo keď Laura nespí -a teraz nespí vôbec lebo jej idú zuby takže řve a všetko hryže.  No ale k téme v noci som objavila taký jeden kanál, že TV Paprika. Mali sme ho dakte na 146 kanály kde ja nechodím, lebo ja keď prepínam, dojdem maximálne po prvý športový kanál a potom točím nazat. No, ale raz som nestočila a prešla cez šecky hokeje, futbaly, wrestlingy, dva zablokované pornokanály a našla som TV Papriku. Ty vole po polhodine kukania som o štvrtej ráno šla robiť cuketové placky jak som nenormálne vyhladla :), tam varia tuším 24 hodín denne. A TV Paprika a náš umrndžaný Jontán  boli inšpiráciou na výrobu kuchynky  pre decká - inak supe rdrevená kuchynka - náklady 2 eura a tri hodin yroboty aj s fotením. Zajtra hodím do blogu fotečky aj s  návodom. 
No ale do kuchynky bolo treba dačo fajne na papaní a jak to volá náš československý synátor "čajový dychánek" :) - takže maminy dávam návod, minimum roboty a celkom efektný výsledok.

 takže na veľkú tortičku potrebujeme kus starého svetra, pár kusov filcu ( nemusia byť veľké), vatelín na vypchatie tortičky (ale možte použiť zvyšky toho svetra), plechovú formičky ca 12 cm veľkú (ale možte použiť hocičo do čoho tortičky ide strčiť napr. misku)  a akrylovú forbu na tú plechovú formu. 


3. plechovú formičku (kupena v bazare za 10 centov a trochu hrdzavá)  odmastíme a odtránime hrdzu a natrieme akrylom. Kým schne vystrihneme kruh zo starého svetra (veľkosť prispôsobte veľkosti mištičky, v ktorej tortička bude)  a s filcu vystrihnite polevu.

4. kruh zo svetra dookola obšite cik-cak stehom aby sa nepáral.

5. do stredu našite polevu
6. a to som zabudla odfotiť lebo Jonatán nedočkavo prešľapoval a čakal na "dortík na čajový dýchanek a znervozňoval ma - do stredu  daj výplň, vatelín alebo tie zvyšky svetra a zošite do ručne dokopy ( asi to vysvetľujem jak mantak, ale dajte do stredu  výplň a okraje zošite dokopy ak to  nebude pekné nepanikárte bude to v miske  a nič nebude vidno :)

7. hotový dortík (ja som ho do formičky ešte nalepila disperzným lepidlom)

8.filcové  koláčiky zdobené korálkymi

9. čajový dýchanek :)

10. Volske oko a salamka všetko  filc

Bru chuť :)
Ps: dá sa použiť aj stará vlnená ponožka, odstrihneme tak aby ostal len spodok, našijeme polevu vycpeme výplňou a na konci zašijeme. Ponožku pred použitím odporúčame vyprať :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára