streda 15. júna 2011

Návšteva bazáru v Košiciach

Rozhodla som sa spáchať taký menší reportážny blog
Takže po dlho plánovaní (a keď plánujete cestovať vlakom do iného mesta a máte tri malé decká tak plánovať FAKT musíte - aj ked je pravda,že zvyčajne nič neide podľa plánu :) sme sa vybrali do Košíc omkrnúť zopár starožitníctiev a bazár. A ten bazár  vám chcem predstaviť. 

Takže obchodík sa nachádza na Dominikánskom námesti v Košiciach. http://www.bazarkosice.com/slovensky/kde-nas-najdete
 Prvá vec je,že budova je hned vedľa diskontu a musela som nabrať trošku odvahy na vstup, pretože vo dverách stála podnapitá tlupa zákazníkov diskontu.  Ale prežili sme :)
Bazár je na poschodí a zaberá niekoľko miestností. Mne hned v prvej padla sánka a fakt musím zdôrazniť,že je tam obrovský výber a dajú sa tam nájsť skutočne veľmi zaujímavé kúsky. V druhej miestnosti sedel pán - neviem či predavač  alebo majiteľ, ale zjavne nebol nadšený našim príchodom. Na náš pozdrav čosi odhundral od stola a dosť na nás zazeral. Neviem, či mu vadilo, že sme mali zo sebou deti a bál sa, že niečo poškodia (podotýkam, že Rebeka je desaťročná mladá dáma a nespráva sa o nič horšie ako dospelák a Jonatána som držala za ruku, nikto nič nechytal, ani nebehal). V každom prípade z nás "ujo domáci" nemal radosť a dal nám to pocítiť. Napríklad chodil za nami po celom obchode a teatrálne napravoval veci, čo sme si pozerali. Podotýkam, že sme nič nechytali. 
Keď som sa ho opýtala, že či môžem fotiť pretože chcem o obchodíku napísať článok a poslať fotky známym tak najprv čosi súhlasného zahundral a o chvíľku ma prišiel doť ostro upozorniť, že mi fotiť netreba lebo majú fotky z obchodu na internete.  Hm.. aj tak sa dá. Kedže mám  vlastné stránky, blogujem na viacerých serveroch  a mámmnožstvo priateľov s podobnými záujmami ako máme my mohol byť rád, že má reklamu a nových zákazníkov.  Takže som si urobila len dve fotk a názor na jeho správanie...
Ale k tovaru - výberje veľmi pestrý od starožitností až po klasický bazárový tovar. Rozloha obchodíku je celkom veľká a tovaru hojne. Ceny sú rôzne. Je tam dosť vecí za primeranú cenu, čosi je tam lacnejšie ako býva obvyklé ale dosť vecí je aj cenovo nadsadených (pri hodnotení cien som vychádzala s bežných cien v iných bazároch, na nete a burzách starožitností). Odporúčam ak idete kupovať niečo konkrétne overiť si cenu minimálne na inzertných stránkach ( napr. starožitné mlynčeky po 30 eur, hoci v inzerátoch sú rovnaké po 20 a na burzách zvyčajne okolo 10 eur). 
Aby som to na záver zhodnotila použijem školský systém známkovania 1 až 5 jednotka najlepšie 5 najhoršie.
Výber tovaru - 1 - skutočne množstvo všelijakých vecí od výmyslu
cena tovaru - dávam 2, ale neskúseným zákazníkom odporúčam dopredu si overiť hodnotu kupovanej veci
prístup k zákaznikom - 4 aj to len preto,že ku koncu našej návštevy uja nahradila teta, ktorá bola celkom milá. Ujo má jednozančne za 5.
Moje celkové hodnotenie a podotýkam,ž eje to môj supjektívny pohľad a iný zákazníci sa možno stretli s lepším prístupom, je tak na trojku. Odporúčam návštevu ľuďom, ktorý nevadí nepríjemný personál. Mne osobne tento prístup veľmi prekáža. Napriektomu, že sme tam nakúpili, sme sa tam vôbec necítili dobre a nemali sme pocit,že sme  vítany. 

ps a idem tento článok poslať aj na ich mail aby mali spätnú väzbu. Ja osobne som si tam nákup dlho plánovala dodrbala som sa tam s množstvom komplikácii a nakoniec som mala pocit,že by ma tam ani nepustili. Ďalšiu návštevu si dôkladne zvážim.

5 komentárov:

  1. Tak toto rovnako neznášam aj ja a väčšinou ma na také miesta neláka sa vracať a podávať o nich pozitívne hodnotenia.

    Napriek všetkému zameraj sa skôr na videné krásnoty a zachovaj si svoj vnútorný pokoj. Keďže Rebi je veľká dáma, nepochybujem o tom, že jej je mamča minimálne taká istá dáma, ktorú len tak niečo nerozhádže:))
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám s ujom len tie najlepšie skúsenosti, pobalil mi úžasne tovar, nech sa vo vlaku cestou do BA nepotlčie a pribalil nám aj nejaké tie prezenty grátis :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nie,vraj sa presťahovali do Prešova.Stratila som stopu a rada by som tam ešte nakúpila.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj máte niekto na ten bazár kontakt?? Strasne rada som tam chodila ale zavreli a tiež som stratila stopu:)) kto ma adresu v Prešove alebo kontakt sem s ním prosim! Dakujem;)

    OdpovedaťOdstrániť